Lån penge til en båd

En båd er for mange forbundet med den ultimative frihed – man forlader dagligdagens stress og jag og sejler med familien ud for at slappe af og nyde den friske havluft.

Der skal ofte lidt mere end en robåd til for at nyde det til søs – hvis det da ikke bare er for at fiske lidt.

På samme måde som folk sætter krav til deres hjem, sætter man også krav til ens sommerhus eller båd – den skal have sit personlige præg og man skal føle sig godt tilpas.

Jo mere luksus man kræver, jo dyrere er en båd at anskaffe – og de fleste kommer nok ikke udenom et bådlån når drømmen om frihed og luksus til søs skal realiseres.

Både er lidt anderledes at finansiere i forhold til f.eks. biler – der er mange ting der spiller ind i forhold til levetid, vedligeholdelse osv.

En sejlbåd med et skrog af træ kræver f.eks. mere vedligeholdelse end en båd med motor og et skrog af glasfiber.

De fleste der køber en båd vælger typisk deres bank til et bådlån – de har måske i forvejen allerede bolig og bil finansieret gennem banken – og så er det jo nærliggende at få banken til at yde et lån mere til familiens drøm om en båd.

Mange både handles mellem private – grunden er at en båd ofte har en betydelig længere levetid en f.eks. en bil, så en både har ofte flere ejere – folk starter altså med en lille \”begynder båd\” og skifter den ud med en større efterhånden som de bliver mere fortrolige med \”livet til søs\”.

De første par år er det måske nok med en tur på fjorden og en kop kaffe og en enkelt overnatning, men så får man måske lyst til at begive sig ud på større eventyr og får behov for bad, toilet, køkken osv. Om bord.

Køber man en båd hos en forhandler, kan han med stor sandsynlighed tilbyde et lån til båden – det er selvfølgelig værd at overveje, om ikke andet for at sammenholde forhandlerens tilbud med det ens bank el kan tilbyde.

Når man overvejer at købe en båd er der derfor flere ting man skal tage højde for – bl.a. hvor meget man forventer at skulle sejle, hvor man vil sejle hen (hjemlige farvande eller jorden rundt) og hvilke faciliteter man forventer nu og hvilke man forventer i fremtiden.

En anden vigtig faktor inden man låner penge til en båd er også hvor lang tid man forventer at have den – har man en båd i f.eks. 10 år skal der måske for en ny køber investeres i nyt interiør, navigation eller andre ting – altså noget der kunne forvente at trække gensalgsprisen ned.

Det kan godt betaler sig at gøre brug af andre sejleres erfaringer – hvad startede de med da de købte deres første båd, hvor længe havde de den, hvor længe forventer de at have deres nuværende båd og hvilke ønsker har de til deres fremtidige. – Det ville være ærgerligt at låne penge til eb båd der viste sig ikke at opfylde de krav man måtte have til livet til søs.

Skal man låne penge til en båd skal man selvfølgelig sammenligne tilbud – det kan f.eks. gøres online. Mange banker og finansierings selskaber tilbyder små online værktøjer der kan simulere prisen på et båd lån.

Husk også at tage højde for omkostninger til f.eks. forsikringer, kaj plads, op/nedtagning af båd, brændstof osv. Ligeledes almindelige omkostninger til vedligehold – alge fjernelse, maling og andre småting.

Har banken sagt nej til et bådlån? Så tjek evt. onlinelaanene.dk. Her kan du du nemt og hurtigt finde dig et lån i mange forskellige størrelsesordener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *